Om veksten i Social networking

Comscore, markedsleder innenfor måling av digitale medier, publiserte nylig en fersk rapport om veksten i Social networking world wide. Rapporten melder en dramatisk vekst i flere store sosiale nettverkssamfunn i 2007.

Av funnene fra undersøkelsen, kunne Comscore presentere følgende:

Social networking behemoth MySpace.com attracted more than 114 million global visitors age 15 and older in June 2007, representing a 72-percent increase versus year ago.  Facebook.com experienced even stronger growth during that same time frame, jumping 270 percent to 52.2 million visitors.  Bebo.com (up 172 percent to 18.2 million visitors) and Tagged.com (up 774 percent to 13.2 million visitors) also increased by orders of magnitude.

Med en så ekstrem vekst som 270 % og over 50 millioner besøkende, er dette bare enda en bekreftelse på Facebook-hypen verden opplever i 2007. I norske nettsamfunn har man fått føle denne effekten hardt på kroppen. Da fjesbok-bølgen slo over landet, var det krisestemning i flere nettsamfunn. Facebook stjal mange av nettsamfunnenes faste og potensielle brukere, og dette krevde innovasjon og forandring hos de aller fleste. I dag ser vi at Nettby har bortimot 500.000 registrerte brukere, og at det stadig dukker opp nye og mer nisjepregede nettsamfunn.

Konsekvensen av den enorme rekrutteringen til sosiale nettverk i Norge, og da spesielt gjennom Facebook, har ført til ekstreme forandringer i folks medievaner. Det er ikke lenger bare unge som bruker fritiden sin i sosiale medier. Flere hundre millioner besøker sosiale medier daglig, og enda flere er bruker det på en jevnlig basis.

I USA står Facebook og MySpace sterkest, mens i Europa har Bebo.com virkelig tatt av. Et eksempel på dette er England, hvor over 10 millioner brukere meldte seg inn i løpet av et halvt år. Dette var en vekst på 63 % over seks måneder. Til sammenlikning vokste den engelske brukermassen på Facebook med 336% i løpet av samme periode. Dette tilsvarer 7,6 millioner unike besøkende.

Hva vil vi si om 20 år når vi ser tilbake på denne tidsperioden vi er i nå? Er vi nå gått inn i den digitale revolusjon? Jeg tror vi skriver et nytt kapittel i historien, ikke bare på grunn av våre endrede medievaner, men på grunn av vår måte å leve på… Are we entering a new era? Oh, I think so…

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s