Årets TV-aksjon satser på sosiale medier

Med Facebook teknologi har TV-aksjonen 2007 med Dan Børge Akerø som hærfører ambisjoner å samle inn over 15 millioner kroner gjennom nettsiden www.lenka.no. Kari og Ola Nordmann kan sende inn mms bilde av seg selv til 2080 og vips så ligger bildet ute på nettsiden. Tjenesten koster 15 kroner som er en beskjeden pris for kampen mot aids og hiv.  

Kommunikasjonsbyrået Virtual Garden har fulgt med i nettutviklingen og prøver å påvirke både unge og eldre nettbrukere som allerede har adoptert teknologien. TV-aksjonen har skapt et nettsamfunn der de lenker sammen mennesker med felles interesser, som menneskeverd og teknologi. De (www.sesam.no, m.f.) har skapt teknologi som skaper interaktiv tilhørighet mellom brukerne samtidig som de kan sosialisere for å tilfredsstille egne behov. Her kan du legge til lenkevenner, sende meldinger til alle medlemmene, lage egen lenkekunst og følge statistikk på medlemmer du har vervet. Det forundrer meg ikke om flere brukertjenester snart blir tilgjengelige for medlemmene.   

Det finnes allerede flere individuelle facebook profiler med tilknytning til TV-aksjonen 2007. Men fortsatt ingen offisiell facebook profil for TV- aksjonen 2007! Her bør Virtual Garden eller NRK trykke fort på tastene før noen andre oppretter en profil. Innenfor Facebook er det mulig å sende ut en cause invitation der du kan invitere alle dine venner til å gi både store og små beløp. Altså, noen tastetrykk og sky is the limit.      

Klarer Akerø og co målsetningen å samle 1 millioner mennesker i lenker? Som lenkemedlem og aktiv bruker innenfor sosiale medier følger jeg med i spenning. Tv-aksjonen 2006 samlet drøye 200 millioner som gikk til Leger uten grenser.  Med mobil og bøsse blir nok også denne TV-aksjonen en suksess.  

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s