Betaler bloggere i ny kampanje

Et firma som sier at de elsker McDonald’s betaler bloggere $10 for at andre skal blogge om sin McDonald’s opplevelse. I følge kampanjesiden, er det bare for hvem som helst å oppsøke en av burgergigantens filialer, ta et bilde, og skrive et innlegg om opplevelsen i en blogg. Dette er et tydelig eksempel på hvor viktig Internett har blitt som markedskanal. Man kan bare spekulere i bakgrunnen for kampanjen, men det er liten tvil om at en slik kampanje vil føre McDonald’s oppover på listene til lsamtlige av verdens søkemotorer.

På samme kampanjeside presiserer CREAMaid, som står bak kampanjen, at det ikke er noe krav at man skriver positive ting, og at hensikten bak kampanjen er for læring. Samtidig stiller de et krav til at du sammen med posten legger inn en widget, som linker til andre opplevelsesskildringer. Kampanjesiden som er dekket av slagordet: I’m lovin it!, og bilder av Ronald McDonald og andre McDonald’s produkter, kan også fortelle at CREAMaid gjør dette uavhengig av McDonald’s. «We’re not McDonald’s. We’re just McLovers.» Personlig synes jeg dette lukter av McFish, og McBuriedDog.

Merkevaren McDonald’s vil aldri la noen gjennomføre en slik kampanje, om de ikke selv tillater det. De vil heller aldri gå med på at CREAMaid bruker fargene, fontene og bildene, dersom de ikke på en eller annen måte støttet prosjektet. Uansett er det et veldig spennende eksempel på hvordan man kan bruke sosiale medier i en kampanjesituasjon, for å tiltrekke seg oppmerksomhet og bli linket til. Dersom CREAMaid mot all sannsynlighet har dratt i gang et snylterkonsept uten McDonald’s sin velsignelse, har uansett både McDonald’s og CREAMaid blitt lenket til i min post. Likevel lar jeg meg ikke friste til å poste et burgerbilde, slik at jeg kan inkassere mine rettmessige ti dollar, men det får være min sak.

One response to “Betaler bloggere i ny kampanje

  1. Stinker også Mclaksewrap av hele kampanjen:)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s