Kjendiser lenker seg sammen

Tidligere har jeg skrevet et innlegg om lenka.no som er storsatningen til TV-aksjonen 2007 på nett. Du sender inn mms bilde til 2080 som forøvrig koster 15 kroner. Pengene er øremerket til barn berørt av HIV og aids. I dette innlegget ser jeg på kjendisenes rolle og viktighet i forbindelse til denne typen veldedighetsaksjoner.

Nettsamfunnet lenka.no har per dags dato 1.118 medlemmer, som har mulighet til å danne sine egne lenkergrupper. Undertegnede takker ja til en invitasjon fra ”Ingunn” og blir medlem av gruppen ”Vi bryr oss” som utgjør 79 medlemmer.  ”Ingunn” har  et kontaktnettverk utenom det vanlige, for blant gruppens medlemmer finner vi flere kjente tv-fjes: fotballstjernene Ole Gunnar Solskjær og CKjendisene låner bort ansikt, holdninger og verdier til Norges største veldedighetsaksjon. Samtidig stiger markedsverdien for både Solskjær og Flode. Unicef får atter en gang muligheten til posisjonere seg som den største globale hjelpeorganisasjonen med hristiano Ronaldo, sanglerka Sissel Kyrkjebø, alpinistkongen  Kjetil Andre Aamodt, skøytelegenden Johan Olav Koss, utviklingsminister Erik Solheim og barne-tv figurene Tøfflus, dukka Viktoria, Max Mekker og Flode.    

De fleste lenkekjendisene har nok et genuint ønske om å hjelpe HIV og Aids- syke barn. Samtidig forstår kjendisene, Unicef, idretten, NRK og ikke minst det innleide kommunikasjonshuset Virtual Garden markedsverdien og viktigheten av å opptre på en slik arena som tv-aksjonen er. TV-aksjonen har valgt ut en rekke profilerte kjendiser som utstråler sunne holdninger og verdier. Bare se på hvilke kjendiser som ikke er representert. Hvor er for eksempel Lars Bystøl og Marianne Aulie?  

 lenka1.jpg


Kjendisene låner bort ansikt, holdninger og verdier til Norges største veldedighetsaksjon. Samtidig stiger markedsverdien for både Solskjær og Flode. Unicef får atter en gang muligheten til posisjonere seg som den største globale hjelpeorganisasjonen med drahjelp fra kjendisene. Idretten bruker sine beste ambassadører  og håper sponsorer igjen vil spille ball med dem. NRK øyner høye seertall mens Virtual Garden håper mediene (utover NRK) vil gi TV-aksjonen gratis reklameplass og positiv redaksjonell omtale.  

Kjendisenes rolle i TV-aksjonen er uten tvil en av de viktigste verktøyene aksjonen har for å skape mest mulig oppmerksomhet rundt sin sak. Utfordringen er å holde fokus på sak, og ikke på person. Dette er den klassiske fallgruven. Derfor er det også svært viktig med kjendiser som med troverdighet kan kommunisere de riktige verdiene, slik at folk flest lytter til budskapet kjendisene prøver å formidle gjennom skjermen.

I hvilken grad TV-aksjonen blir en suksess, er veldig avhengig av om kjendisene er interessante nok, og om de er troverdige ambassadører folk lytter til. 

Lenka har vokst i et snegletempo og målsetningen på en million medlemmer virker ganske fjern. Kanskje er dette bare en bevisst strategi fra kommunikasjonshuset Virtual Garden, og at det er stille før stormen braker løs. Om dette blir en massiv eller unvikende lenkestorm vil tiden vise. Men jeg er nok ikke den eneste personen som vil være lenket sammen med Ronaldo og Tøfflus.

 lenka2.jpg

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s