Hvordan få din virale video til å bli sett 50.000 ganger

YouTube-strategen Dan Ackerman Greenberg skrev nylig et innlegg på Techcrunch om strategien bak det å skape virale videoer i sosiale medier. I en smørbrødliste på 9 punkter tar han for seg «hemmelige strategier» for å få høye seertall. I punkt 3 forteller han hvor viktig det er med å oppnå en kritisk masse, slik at man havner på førstesiden av «Most viewed» på YouTube.

I forhold til bedrifter som ønsker PR i sosiale medier, kommer Greenberg her med interessante punkter uansett om det er snakk om en blogg, en video eller en Facebook-gruppe som man ønsker å spre til grasrota. Colt gir en kort oppsummering på Greenbergs tips for å skaffe de første 50.000 til å se videoen din:

Blogg: Henvend deg til folk som skriver relevante blogger til videoen du forsøker å spre. Greenberg foreslår å betale bloggerne for å legge videoen på bloggen sin. (Colt: Dette er nok et større fenomen i USA, enn det er i Norge ennå, men dette er noe man skal være forsiktig med. Vær alltid åpen og ærlig med dine hensikter. Ikke prøv å utgi deg for noe du ikke er. En erfaren blogger vil avsløre deg og fortelle alle sine venner om hva du prøvde på.)

Forum: Start egne tråder i diskusjonsforum. Noen ganger må man kickstarte debatter ved at man får egne folk til å diskutere hardt om et tema. Når diskusjonen begynner å engasjere flere folk i forumet, kan man legge ved linker eller embed’e videoen i diskusjonen, hvis ikke videoen allerede er utgangspunktet for debatten. (Colt: Engasjement engasjerer, så lek og diskuter, men gjør det ekte. Oppfordr andre til å dele sitt synspunkt. Ikke kvel initiativ selv om du er uenig.)

MySpace: Mange brukere tillater at man legger videoer rett inn i kommentarfeltet på siden sin, selv uten at man behøver å være på vennelisten. Dette kan utnyttes, sier Greenberg. (Colt: Bør absolutt ikke gjøres med «reklamesnutter» eller med videoklipp som tydelig er kommersielle – med mindre de er veldig morsomme, nyttige eller relevante for brukeren.)

Facebook: Bygg et stort nettverk rundt din bedrift, eller få med deg allierte som kan tilby et stort nettverk. Gjennom å dele videoen med hele vennelisten, kan man oppnå store seertall. Man kan også opprette en event eller gruppe, hvor man «lanserer» videoen. Man kan også bruke notes, linker osv., for å havne på vennelistens news feed. (Colt: Del gjerne med venner, men ikke overdriv aktiviteten. Del også av deg selv, og andre morsomme ting du kommer over. Man vil jo ikke miste venner heller.)

E-post: Skaff deg en distribusjonsliste. Send videoen til disse på e-post. Hvis listen er lang, og folk har sagt seg villige til å åpne motta og åpne linker fra YouTube, kan dette være effektivt, påpeker Greenberg. (Colt: Vær forsiktig med Spam’ing over e-post. Sørg for at distribusjonslisten er til personer som ønsker å motta slike henvendelser, og integrer det for eksempel i et nyhetsbrev.)

Venner: Få alle dere kjenner til å se videoen, og prøv å få de til å sende den videre på e-post, eventuelt dele den på Facebook. (Colt: Ikke utnytt venner, men del dersom du tror de vil ha et utbytte/ interesse av det du ønsker å dele...)

Dette blogginnlegget skapte en hærskare av kommentarer. Hele 474 svar har kommet inn siden innlegget ble publisert. Mange var svært kritiske til at Greenbergs firma brukte slike virkemidler for å pushe videoer. Dette krevde et svar fra Greenberg, hvor han gjør en rekke oppklaringer.

Hva syntes dere om å bruke slike virkemidler?

Reklamer

3 responses to “Hvordan få din virale video til å bli sett 50.000 ganger

  1. Tilbaketråkk: Virale videoer i sosiale medier « BuzzBlogg

  2. Tilbaketråkk: Virale videoer i sosiale medier « Colt Kommunikasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s