Pass deg for «Secret» og «Crush» på Facebook

Det vrimler av applikasjoner på Facebook. I dag melder Mashable! om at en applikasjon kalt «Secret Crush»faktisk laster ned og innstallerer spyware på din datamaskin.

Det var sikkerhetsaktøren Fortinet som sendte ut varselet, og skrev artikkelen Facebook Widget Installing Spyware i går formiddag. Her finner man også mer informasjon om applikasjonen, og hvordan man skal beskytte seg mot å bli infisert

Spyware er spionprogrammer som samler informasjon fra pc-en den har infisert og gir tilbake til personen som sendte det. Technett har en fin oversikt over programmer man kan laste ned for å beskytte seg mot slike programmer.

Det skal samtidig sies at det er ytterst få applikasjoner som inneholder slike spionprogrammer på Facebook i dag. Mange er laget for brukerne slik at de skal kunne underholdes, men samtidig gir man bort litt av sin profilinformasjon til utvikleren. Denne informasjonen kan gå inn i arkiv, og brukes kommersielt i forbindelse med annonsekampanjer ol.. Dette har hittil ikke vist seg å være noen form for fare. MEN pass deg for applikasjoner som har ordet «secret» eller «crush» i seg. Det er visstnok flere av disse som inneholder irriterende ekstraprogram.

Selv liker jeg å ha applikasjoner som jeg vet at er gode, og som ikke roter til profilen min. Det er også flere nettsteder som har testet ut og anbefalt applikasjoner. Her er linkene til DinSide og til IDG. Mine favorittprogrammer til å handskes med virus ol. er Ad-Aware, Spybot Search and Destroy og Avast. Alle disse programmene er gratis og veldig enkle å bruke.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s