Buzz om Heath Ledgers død

Nyheten om Heath Ledgers død har spredd seg som en farsott i dagens medier. Mytene rundt omstendighetene til 28 år gamle amerikanske skuespillerens død, florerer på nettet. Det er ingen tvil om at dette er et klart eksempel på en sak som skaper buzz.

Heath Ledger ble funnet død i en leilighet på Manhatten i New York i går. I følge TMZ.com var det vaskedamen som gikk inn i leiligheten først. Deretter ankom hans massør leiligheten, og de hadde sammen gått inn og funnet Heath Ledger død på sengen. De sprikende ryktene om at han skal ha blitt funnet livløs på gulvet, forklares med at redningspersonell hadde løftet han ned på gulvet for å prøve å gjøre gjenopplivning.

Vaskedamen hadde ringt politiet (911), mens massøsen hadde ring livvakten til Olsen-tvillingene – som hun visste at kun var få kvartal unna. Da livvakten ankom, var politiet allerede på stedet. Rapporten vitner om at Heath Ledger allerede hadde vært død en stund før politiet kom – og det var ingen tegn på fysiske skader. Heath Ledger ble funnet liggende naken med ansiktet ned, med et eller flere pilleglass rundt sengen. I følge personer i kretsen rundt Ledger hadde skuespilleren tidligere slitt med overforbruk av stoffer/alkohol, men at han hadde vært «ren» et år. TMZ.com kan imidlertid melde at Heath Ledger hadde lungebetennelse da han døde.

Få  tør likevel å spekulere i skuespillerens død, men familien og politiet har gått ut og avbekreftet at det handler om et bevisst selvmord. Pilleglassene skal ha inneholdt både reseptbelagte og vanlige sovepiller. Det foreligger heller ingen bevis som støtter selvmordsteorien.

Les mer om Heath Ledger, hans karriere og bildespesial her.

I forhold til PR og kommunikasjon, er kanskje ikke denne saken så veldig relevant, men det er et tydelig og klart eksempel på hvor fort nyheter sprer seg på nettet. En støttegruppe på Facebook har allerede fått over 9.300 medlemmer, og det kan se ut som om det har dukket opp flere titalls liknende grupper. De fleste merket R.I.P.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s