Lage ditt eget nettsamfunn?

Nettsamfunn, Communities, Sosiale nettverk – kall det hva du vil. Nå kan du lage ditt eget. Det er faktisk veldig enkelt å utvikle ditt eget nettsamfunn med verktøystjenesten Ning. I følge PC world er dette en ypperlig anledning for bedrifter som ønsker å ha et eget sosialt nettverk for sine ansatte. De skriver i testen sin at Ning tilbyr en brukervennlig tjeneste som gjør det enkelt å utvikle et nettsamfunn som både er nyttig, morsomt og som ser profesjonelt ut.

Les testen fra PC world. Den står til en M+ i vår bok.

Colt testet ut Ning for et par måneder siden. Vi valgte å ikke la den ligge åpent eller offentlig, siden vi bare testet ut nettsamfunnstjenesten. Det som slo oss som veldig interessant var muligheten til å customize nettsamfunnet, slik at du så og si kan få det visuelle uttrykket og designet du ønsker, samt at Ning inneholder alt du trenger av standard-widgets og applikasjoner. Det er med andre ord mulig å bygge opp din egen miniatyr av Facebook. Det som begrenser er tiden du selv ønsker å investere i utviklingen, samt at du må bruke litt tid på å tenke over hva du vil bruke nettsamfunnet til.

Tjenesten er gratis, og passer spesielt godt for mindre organisasjoner, idrettslag, skoleklasser osv.. Når det gjelder skole, er det ekstra interessant å tenke nettsamfunn og sosiale nettverk, som en del av utdanningen og skolegangen. Man kan opprette egne forum, raskt formidle beskjeder, læreren kan for eksempel legge ut lekser eller oppgaver her, og elevene kan samarbeide digitalt om løsningen. Det samme gjelder for mindre bedrifter, som kan ha stort utbytte av en slik nettsamfunnsløsning.

Colts nettsamfunn på Ning kommer nok ikke til å være aktiv med det første, på grunn av at vi har veldig mye spennende på gang akkurat nå. Når det er sagt, er dette noe vi synes er veldig spennende og mest sannsynlig kommer til å eksperimentere mer med i løpet av vinteren.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s