Ny videosuksess på YouTube fra Obama: Yes we can

Det brukes i disse dager millioner av dollar på amerikansk valgkamp. Nettet og sosiale medier har aldri vært en så viktig kanal i Presidentvalgkampen, som den er i år. Blogging, Facebook, MySpace, og ikke minst YouTube har vært en av de viktigste mediekanalene for å rekruttere og engasjere velgere over hele USA.

Spesielt har vi sett demokratenes kandidater, Barack Obama og Hillary Rodham Clinton har utpekt seg som svært aktive innenfor valgkampkommunikasjon i sosiale medier, som nettsamfunn og blogger. Men som vi også har skrevet om tidligere, så har også republikanerne prøvd seg med alt fra drittpakker til Chuck Norris.

PR-apparatet rundt Obama er nå godt i gang med å skape en kultstatus  på størrelse med Malcolm X, Martin Luther King, og andre historiske rettighetsforkjempere i USA, rundt sin presidentkandidat. Sosiale medier, som YouTube blir heftig brukt, og selv om de ikke går god for alle virkemidler, har de utvilsomt en finger med i spillet.

Den nyeste videoen nå, er Will.i.am som har samlet en rekke artister som støtter Obama – og som synger over hans tale, hvor han med retorisk glans får tilhørerne til å gjenta budskapet; Yes we can.

Denne videoen er sett nærmere 5 millioner ganger ila. 6 dager på YouTube. Og har fått enorme mengder kommentarer.

Dette er noe annet enn den satiriske landeplagen «I Got a Crush…On Obama» By ObamaGirl postet av barelypolitical, som har blitt parodiert av samtlige presidentkandidater. Denne videoen er sett 6 millioner ganger bare på YouTube, og har fått internasjonal omtale i en mengde medier. Dette er et mer useriøst frieri, med innslag av humor, sex og en utrolig vakker jente. Og med denne videoen ønsker vi alle god helg!

Reklamer

One response to “Ny videosuksess på YouTube fra Obama: Yes we can

  1. Tilbaketråkk: Full krig på Youtube « Colt Kommunikasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s