300.000 single nordmenn på Facebook

Colt Kommunikasjon gjennomførte i dag en liten undersøkelse på Facebook. Her fant vi noen resultater, som vi ikke har sett at andre har presentert før.

Det var i et blogginnlegg fra Jill Walker Rettberg vi fikk ideen til denne enkle undersøkelsen. Her er noen av våre funn:

Over en million norske facebook profiler

  • 1.069.380 profiler oppgir at de er norske.
  • 302.720 av de registrerte norske profilene, oppgir at de er single.
  • 288.040 oppgir at de er i et forhold.
  • 48.400 oppgir at de er forlovet.
  • 115.520 oppgir at de er gifte.
  • Dermed er det 314.700 som lar oss lure.

300.000 single på Facebook

Facebook er tradisjonelt, hvis man kan bruke det ordet, ikke en typisk sjekkearena. I andre nettsamfunn bruker man gjerne nick eller aliasnavn, og det er lettere å stikke seg unna dersom man ikke er interessert.

Facebook baserer seg hovedsakelig på nettverksbygging mellom venner/bekjente, og er derfor en fin måte å bygge relasjoner på eller utvide sitt personlige nettverk gjennom. Det faktum at man bruker sitt eget navn, og er omringet av sitt personlige nettverk, setter også en naturlig demper viljen til å gå på jakt blant det andre (ev.samme) kjønn. Men det er en fin inngangsport for å opprette kontakt til en søt jente eller gutt.

Relationship status er likevel det feltet, som kanskje er viktigst for mange å følge med på i sitt nettverk. De gangene det skjer endringer her, ser man ofte en ekstrem økning i aktiviteten på vedkommendes wall. Enten for å gratulere eller for å «kondolere».

Forhåpentligvis er det ikke så mange som opplever akkurat dette: Facebook News Feed Of The Worst Day Ever.

En million norske Facebook-profiler

Dette er første gang jeg har sett at det er over en million norske profiler på Facebook, så det er jo en minepæl i seg selv.

VG.no hadde en sak i desember om at nordmenn nærmet seg 1 million brukere, men baserte i sin undersøkelse tallene på nettverket Norway. I følge VGs beregninger var det da 883.688 nordmenn. Hvis denne beregningen stemmer, har Facebook altså vokst med nærmere 185.000 norske profiler på to måneder.

Da Jill Walker Rettberg sjekket statistikken 18. januar i år, telte norske profiler 1,042,240. Det vil si at det har kommet til 27.000 norske Facebook-profiler ila. en måneds periode. Dette viser tydelig at Facebook-trenden ennå ikke er død.

Noen profiler er selvfølgelig uekte, i den forstand at de ikke speiler ekte mennesker, men bedrifter eller produkter, ref. Colt Kommunikasjon på Facebook. Dette er en økende trend i næringslivet, og gjør sin nytte ved at man har flere muligheter til å bygge nettverk rundt en profil enn bare gjennom en gruppe eller en «Fan-side». Det er likevel lite sannsynlig at det finnes tusenvis av slike norske profiler.

Statistikk på Facebook

Lurer du på hvordan man kan finne ut dette, følg Jill’s enkle Facebook-oppskrift.

Er det flere som har funnet noe «interessant» statistikk om Facebook?

Reklamer

One response to “300.000 single nordmenn på Facebook

  1. Tilbaketråkk: Side 2 intervjuer Colt om Facebook « Colt Kommunikasjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s