Facebook med «total makeover»

Facebook lanserer i løpet av våren et nytt design på brukerprofilen. Med multitabs skal det bli enklere og mer oversiktelig å navigere på profilsiden. Selve profilsiden blir separert i tre forskjellige faner: WALL, ABOUT og PHOTOS.

Flere medier har fattet interesse for opppussingsprosjektet til Facebook. Både Mashable og TechCrunch var tidlig ute med nyheten. I Norge har allerede Nettavisen og Teknofil omtalt nyheten og flere vil nok strømme til.

n21073243776_349556_85741.jpg

Facebook er allerede kjent for sin stilrene profilside i motsetning til MySpace, som gir sine brukere større frihet til å designe sin egen profilside. I senere tid har brukerne drunket i applikasjoner som oversvømmer profilsiden, og flere har flyktet fra nettsamfunnet.

Med det nye designet vil applikasjonene miste mye av sin synlighet. En seier for brukerne og økonomisk tap for selskaper som Slide og Rock You. Det spørs hvordan selskapene reagerer når de blir degradert til nederste «hylle».

4 responses to “Facebook med «total makeover»

  1. Dette blir spennende å følge med på. Vil Facebook-brukere ønske velkommen en slik ny løsning, eller vil mange oppfatte dette som «farlig» og tungt å sette seg inn i.

    De fleste Facebook-brukere har blitt indoktrinert i det brukervennlige designet, som i hovedsak gjorde det lett for grupper av mennesker som ellers ikke har stor netterfaring å bli medlem.

    Vil dette gå stille forbi, eller kan et slikt grep være banesåret som feller Facebook… eller kan det være første trinn i redningen av nettsamfunnet? Time will show!

  2. Dette tror jeg blir bra! Det er jo enkelte som har profiler langt som et vondt år, så det blir nok litt mer praktisk. Ser jo at de som lager applikasjoner ikke blir så fornøyd, men brukervennligheten tror jeg blir bedre. Kanskje man til og med får litt frihet i forhold til hvilke tabs man vil ha osv??

  3. Jeg tror Facebook stab’n har hørt på tilbakemeldinger fra oppgitte brukere. Over 400.000 Briter har rømt fra nettsamfunnet…det merkes. Facebook påstår at brukerne skal få full brukerfrihet på profilsiden sin.

  4. jeg er utrolig spent på hva «full brukerfrihet» betyr…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s