Hvor skjedde det?

mygeolog mobilbildeGeotagging er på full fart inn.

Bildedeling vokser stadig i omfang og teknologien vil bare ta det lengre. Har du noen gang lurt på hvor det fete snowboardbildet ble tatt, eller hvor er den fine sandstranden? Geotagging går ut på at sammen med bildet man legger ut også kan merke av på et kart hvor bildet ble tatt. For å få til dette nøyaktig bruker man GPS-teknologi. I det man trykker inn knappen på kameraet, lagres koordinatene. Per i dag får man GPS-geotagging som ekstrautstyr fra Sony, men flere andre produsenter har våknet og mer gadgets er på vei.

Selvsagt er det ikke nødvendig med GPS for å geotagge hvis du husker nøyaktig hvor du var da du tok bildet. Flickr og Google Earth har en løsning som gjør det mulig å geotagge både med GPS og manuelt. Funksjonen er kul fordi du kan søke på lokasjon, f.eks. Oslo. Da kommer alle bilder som er geotagget Oslo frem.

Det norske firmaet New Generation Communication jobber med en løsning som samler sosiale medier på nett og mobil. Tjenesten heter Mygeolog.com og er basert på GPS-teknologi på mobiltelefonen. Med telefonen kan man sende bilder og film fra der man er og i samme slengen tagge det på kartet. Informasjonen vil være tilgjengelig for dine venner både på nett og mobil.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s