Biip.no solgt for rekordbeløp

Det norske nettsamfunnet Biip.no har blitt solgt til Egmont og Mediehuset Nettavisen for et rekordbeløp. Biip.no er Norges største nettsamfunn for unge, med over 316.000 medlemmer.

I november 2007 ble verdien av nettsamfunnet anslått til over 60 millioner kroner. Gründerne i Biip.no, Erling Løken Andersen, Ozan Øzerk og Bo Myrås er godt fornøyde med avtalen.

-For seks måneder siden priset vi Biip.no til nærmere 63 millioner kroner. Den endelige salgssummen tar høyde for verdistigningen som siden har funnet sted, uttaler forretningsutvikler i Biip.no, Ozan Øzerk.

Egmont og Mediehuset Nettavisen kjøper 45 prosent hver, mens de unge gründerne beholder en eierandel på 10 prosent.

Det har blitt millionbutikk av norske nettsamfunn, og konflikten mellom Dagbladet og VG viser hvilke verdier som er i omløp. Etter at utvikleren bak Blink, Fredrik Kristiansen, skiftet beite til Nettby krevde Dagbladet over 400 millioner kroner av VG, som de mente var tapte annonseinntekter.

I 2005 kjøpte Edda Media nettsamfunnet Hamarungdom.no for et ukjent beløp. Medlemsmassen har aldri vært i nærheten av Biip sine 316.000, så beløpet var nok mye mindre enn 60 millioner kroner. Våren 2007 ble Hamarungdom.no nedlagt grunnet stor konkurranse og liten økonomisk kapasitet. Nylig har Edda Media kjøpt opp nettsamfunnet Livecity.no.

Les om Colt og Biip.no i artikkelen: Sosialt fra nykommere

Biip.no har ploget vei for norske nettsamfunn, så hvem er nestemann ut?

Reklamer

3 responses to “Biip.no solgt for rekordbeløp

  1. Spennende sak det der. Nå gjenstår det bare å se om Egmont og Nettavisen kan videreutvikle Biip og om brukerne gidder å bli når «tradisjonelle» mediehus tar over det som i utgangspunktet var en uavhengig, og derfor kul, tjeneste.

  2. Blir absolutt spennende å følge utviklingen. TV2 prøvde seg med nettsamfunnet Meside.no, og antakelig har de tatt lærdom av den floppen.

  3. Det må jo legges til at det var Colt som fikset oppslaget om Biip i DN her om dagen!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s