Wikia Search

Mannen bak suksessen Wikipedia, ønsker å etablere Google-konkurrent.

Navnet på den nye tjenesten er Wikia Search. Foreløpig finnes den kun i en alpha-versjon som har ligget ute siden 7. januar i år. Wikia Search skal bli en søkemotor der brukerne rangerer sider og treff ut fra søkekriteriene sine. Dermed skal treffene man får bli rangert etter relevans ut fra andre brukeres preferanser. Søkemotoren er langt fra ferdig utviklet og da vi testet den var det nødvendigvis ikke det mest relevante som kom opp, bl.a. sider på språk fra fjerne himmelstrøk.

– Dersom vi kan få fem prosent av søkemarkedet, er vi veldig fornøyd. Søk er ganske lukrativ business, du behøver ikke ha mye trafikk for å gjøre det bra. Vi vil jo gå i konkurranse med Google, men jeg tror ikke det er oss de trenger bekymre seg for. Google er ikke først og fremst et søkefirma, de er ekstperter på å selge annonsering på internett, sier Wikia-gründer Jimmy Wales til Dagens Næringsliv.

Folkene bak Wikia Search innrømmer at kvaliteten på den nåværende siden er lav; -Search Wikia is still very much under development, and we are aware that the quality of the search results is low.

De mener at om tjenesten skal bli bra må flere melde seg inn i nettsamfunnet de prøver å skape. På den måten kan man rangere treffene i søkemotoren.

Diskusjon: Hvorfor skal man bruke Wiki Search fremfor Google?

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s