Kjendiser som blogger

VG nett skriver i dag en interessant artikkel om kjendiser som blogger. Hvor går privatlivets grenser for kjendisbloggere, spør VGs journalister. Colt har tidligere skrevet om bloggen girlfriend.no, hvor flere profilerte kjendiser legger ut bilder, videosnutter og blogger om sitt liv. Noen velger å være veldig personlige, mens andre fokuserer mer på sin profesjonelle karriere.

Setter egne blogg-grenser

Klare eksempler på to ulike fremgangsmåter for kjendisblogging er representert ved Tshawe Baqwa og Jorunn Stiansen. Tshawe blogget fra sykehussengen, da han ble innlagt pga en hissig mageinfluensa. På den måten slipper Tshawe sine lesere innenfor sitt privatliv, på grensen inn til intimsfæren. Han innrømmer selv at han bruker bloggen som et verktøy til å dyrke sitt eget ego, samtidig som han ønsker å pirre sine leseres «kikker-mentalitet».

Jorunn på sin side, ønsker ikke å dele altfor mye av sitt privatliv med omverden. Hun drar frem bloggen som et effektivt og nyttig verktøy til å avkrefte rykter rundt sin artistkarriere, og samtidig markedsføre seg selv.

Mediene følger med på bloggene

Da Aleksander With og Vivian Sørmeland slo opp tidligere i år, tok det bare timer før nettavisene plukket opp nyheten. Om dette var fra tips fra leserne, eller på eget initiativ vites ikke, men antakeligvis var det en kombinasjon.

Er slike private nyheter sømmelig å blogge om? Colt mener at det må være opp til hver enkelt blogger. Det viktige er å sette egne grenser for hva man vil dele med andre. Alle som blogger, bør blogge bevisst, uavhengig om du er kjendis eller ikke.

Da Aleksander og Vivian presenterte nyheten om bruddet, kom de sladderpressen i forkjøpet. De sa det de ville si, og henviste til bloggen ved andre henvendelser. Dette var etter min mening en god taktikk, for å fjerne alle spekulasjoner.

Blogger er et verdifullt verktøy. Bloggere bør sette sine egne grenser, og ha en bevisst filosofi rundt bloggingen sin, og være tro mot den. Blogging kan brukes som en markedsføringskanal, og kan samtidig være med å bygge opp bloggerens identitet og omdømme. Det er relasjonene med ens lesere som er viktigst når man blogger. Det betyr at man bør lytte til sine lesere, svare på kommentarer, kommentere på og linke til andres blogger og skrive interessant. Generelt sett er de kjendisene som blogger altfor dårlige til dette.

Jeg håper vi vil se enda flere norske bloggere i fremtiden. Kanskje spesielt ønsker jeg at flere bedriftsledere og politikere bør blogge.

Interessert i kjendisblogger? Her er noen flere: Maria Mena, Venke Knutson, Tone Damli Aaberge, Elisabeth Andreassen, Helene Rask, Linni Meister, Lene Alexandra Øien, Elisabeth Carew, Triana Iglesias, Gaute Ormåsen, Karpe Diem, Erik og Kriss og for spesielt interesserte; følg med på P.Diddys YouTube-kanal BadBoyRecords.

Vet dere om andre kjendisbloggere? Legg gjerne igjen en link i kommentarfeltet 🙂


Bookmark and Share

Reklamer

2 responses to “Kjendiser som blogger

  1. Interessant artikkel.. bra skrevet og masse lenker 🙂

  2. Takktakk Thomas. Det var hyggelig å høre! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s