Second Life retter fokus mot Europa

Det norske reklamebyrået Design container arrangerte nylig seminar i den virtuelle verden Second Life. To representanter fra Linden Lab fortalte om Second Life sine europeiske planer og norske bedrifter delte sine erfaringer for 28 nysgjerrige deltakere.

Seminaret startet med at forsamlingen teleporterte seg til konferanserommet i ren Star Trek stil. Vertskapet kunne tilby deltakerne fersk 3D kaffe før de satte seg ned. Konfransier Ela Olivia bedre kjent som Linn-Cecilie-Linnemann og daglig leder i Designcontainer tok ordet og presenterte dagens forelesere.

Først ute var Espen Sparre-Enger, senior rådgiver i DnB NOR som fortalte om DnB NOR sin satsning og erfaring med Second Life. Dnb NOR ansatte har enda ikke mulighet til å logge seg inn på Second Life, men banken har opprettet en pilotgruppe som tester web 2.0 teknologien. I følge Sparre-Enger er kommunikasjonsplattformen aktuell for å videreutvikle et sosialt nettverk for DnB Nor systemet. Han kunne ikke kommentere budsjettet som er satt opp for Second Life satsningen, men antydet at det var begrenset med midler.

Linden Lab, skaperen av Second Life var den aktøren som tiltrakk seg mest oppmerksom.
Clare Rees markedsdirektør for Europa og hennes markedskoordinator Katrine Janssen fortalte om Linden Lab sin satsing i Europa og hvordan de skal trekke til seg europeiske brukere. Vi venter spent!

Høgskolen i Molde ledet av Judith Molka-Danielsen fortalte om undervisning i språk, 3D design og salgsrollespill. Hun viste bilder av simmen Kamimo som er et samarbeidsprosjekt mellom Høgskolen i Molde, Høgskolen i Kalmar og University of Missouri. Prosjektet fortsetter utover høsten med flere klasser, kurs og seminarer for studentene.

Ellen Høstmark Bustø fra Vestfold Fylkesbibliotek gav oss innblikk i det nyetablerte Norgesbiblioteket, og hvordan Second Life vil fungere som en læringsarena for bibliotkarer og andre eksterne brukere. Dette er et samarbeidsprosjekt med andre norske biblioteker og stedet lanseres 15. september

Popke Rein Munniksma fra ABN AMRO holdt et innlegg om det nederlandske området 0031 og hvorfor 90 prosent av nederlandske SL-brukere besøker 0031. Seminaret avsluttet med
orkesteret Avatar Orchestra Metaverse ledet av norske Leif Inge. Orkesteret lager lyder og bevegelser i Second Life mens de sitter på forskjellige lokasjoner og spiller sammen. Ela Olivia og tilhørerne mente konserten var et magisk kunststykke enn et rent musikalsk innslag.

Virtuelle møter er fremtidens møteplass for mennesker som deler samme faglige interessefelt. Det er tidseffektivt og geografiske avstander hviskes ut. Jeg er enig med Kaptein Kirk i Star Trek og sier «Beam me up Scotty»

Bookmark and Share

Gi Kudos til denne saken!

Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten

Reklamer

2 responses to “Second Life retter fokus mot Europa

  1. Hehe, artig avslutning, Marius! Skjønner at du ble imponert, og fikk litt mer innsyn i hva man kan bruke Second Life til. Second Life var jo stort i Danmark og Nederland for et års tid siden, men har ikke hørt så mye om den virtuelle verden på en stund.

    Kanskje vi vil se mer av Second Life eller liknende virtuelle 3D-nettsamfunn i nær fremtid…

  2. «[….] geografiske avstander hviskes ut.»
    Sant nok, men nå bli tidssonene desto mer merkbare 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s