OL i sensur?

Hva er vitsen med å sensurere negative budskap, når sensuren i seg selv er negativ?

Kinesiske myndigheter gjør alt for å arrangere et perfekt OL i Beijing. Resultatet er at lekene blir en flau påminnelse om at ikke er som det skal i verdens største diktatur. Lekene, som har en budsjettramme på 150 til 200 MILLIARDER kroner, er en oppvisning i interessante kommunikasjonscaser. Møtet mellom øst og vest byr på litt kulturkræsj i blant. Det som er greit å gjøre i Kina er ikke alltid like greit å gjøre i Europa. Spesielt fikk åpningsseremonien mye pepper i pressen rundt i verden, men ikke i Kina. Det er jo sånt sensurert. Eksemplene fra åpningsseremonien er mange;

Før OL fikk kineserne utsendt en liste fra myndighetene om hva de kunne skrive om. -Vær positiv omkring sikkerheten. Ingen negative kommentarer om åpningsseremonien. Dropp dekningen av OLs tre protestparker, var noen av punktene som ble nevnt.

Det er mulig sensuren fungerer innad i Kina, men dette er godsaker for internasjonale medier. Kritiske journalister over hele verden produserer massevis av saker som omhandler kontrasten mellom de overdådige Olympiske lekene og den begredelige virkeligheten i dagens Kina. Sensuren i seg selv har gjentatte ganger i seg selv blitt et omdiskutert tema, både før- og etter OL. Er ikke poenget med sensur å forsikre seg mot negativ omtale? Sensuren har ført lite positivt med seg og kinesiske medier koker i frustrasjon. I noen tilfeller lekker det informasjon om hvordan kineserne driver propaganda. Slikt blir det oppslag av.

Det hadde vært interessant å se hva som skjedde om kinesiske myndigheter kjørte full åpenhet. At de tillot at pressen skrev hva som helst og sa det var greit å demonstrere. Ville det ført til store politiske endringer i verdens mest folkerike land mon tro?

Video: Slik så fyrverkeriet ut under åpningsseremonien i Beijing -uten dataanimasjon…

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s